Piss och Löv 2011



Stek het sol och inte ett moln så långt ögat kan nå, barn som springer med glassar i högsta hugg och topless tjejer i centrum...eller vänta?

 

Har ni någonsin tänkt på hur normerna bara flyger ut genom fönstren när det är festival? Vi som bor här är något mer uppmärksamma på dessa avikande beteenden då det är våran stad folk använder som något av en kombinerad soptunna och offentlig toalett.

 

Under denna vecka i Borlänge så vänds vi upp och ner. Folk går halvnakna, parbänkarna är inte längre reserverade till de hemlösa, att vara full konstant i en vecka ses inte som ett tecken på alkoholism, promiskuösa tjejer som ligger runt är inte fullt lika stora horor som annars, att campa är inte töntigt och duschen blir något av ett främmande objekt för många.

 

Istället blir dessa svenskar varma, trevliga och generösa. Vänskapsband knyts som aldrig förr och en underlig kuf är mer härlig än udda i våra ögon.

 

Det slappas på de mest otippade ställen och att öppet urinera om kvällarna är inget dessa svenskar längre skämms över, det är ju festival!

 

Nej, vi sätter oss alla ner och knäpper en öl till den färdiga salladen vi köpte på Tempo på Haga och glor sedan slött på folk som tar sig ner mot Hagakyrkan till ängen där festivalband och glädje delas ut.

 

Vi Borlängebor biter ihop och hänger på bäst vi kan i festival slängen, har det trevligt som vilken annan på festivalen men tänker i smyg för att lugna den växande irritationen över att inte kunna ta sig fram med bil eller att allt på affären är slut med orden

"Sopbilarna kommer på måndag".

Foto: Peace & Love 2010 - av mig




Skriv ditt namn här


Din e-post (visas endast för mig)


Din URL/Blogg


Skriv din kommentar här

        Glöm inte mig!