Piss och Löv 2011



Stek het sol och inte ett moln så långt ögat kan nå, barn som springer med glassar i högsta hugg och topless tjejer i centrum...eller vänta?

 

Har ni någonsin tänkt på hur normerna bara flyger ut genom fönstren när det är festival? Vi som bor här är något mer uppmärksamma på dessa avikande beteenden då det är våran stad folk använder som något av en kombinerad soptunna och offentlig toalett.

 

Under denna vecka i Borlänge så vänds vi upp och ner. Folk går halvnakna, parbänkarna är inte längre reserverade till de hemlösa, att vara full konstant i en vecka ses inte som ett tecken på alkoholism, promiskuösa tjejer som ligger runt är inte fullt lika stora horor som annars, att campa är inte töntigt och duschen blir något av ett främmande objekt för många.

 

Istället blir dessa svenskar varma, trevliga och generösa. Vänskapsband knyts som aldrig förr och en underlig kuf är mer härlig än udda i våra ögon.

 

Det slappas på de mest otippade ställen och att öppet urinera om kvällarna är inget dessa svenskar längre skämms över, det är ju festival!

 

Nej, vi sätter oss alla ner och knäpper en öl till den färdiga salladen vi köpte på Tempo på Haga och glor sedan slött på folk som tar sig ner mot Hagakyrkan till ängen där festivalband och glädje delas ut.

 

Vi Borlängebor biter ihop och hänger på bäst vi kan i festival slängen, har det trevligt som vilken annan på festivalen men tänker i smyg för att lugna den växande irritationen över att inte kunna ta sig fram med bil eller att allt på affären är slut med orden

"Sopbilarna kommer på måndag".

Foto: Peace & Love 2010 - av mig

She walks in beauty



She walks in beauty, like the night 
Of cloudless climes and starry skies, 
And all that's best of dark and bright 
Meets in her aspect and her eyes; 
Thus mellow'd to that tender light 
Which Heaven to gaudy day denies. 

One shade the more, one ray the less, 
Had half impair'd the nameless grace 
Which waves in every raven tress 
Or softly lightens o'er her face, 
Where thoughts serenely sweet express 
How pure, how dear their dwelling-place. 

And on that cheek and o'er that brow 
So soft, so calm, yet eloquent, 
The smiles that win, the tints that glow, 
But tell of days in goodness spent,— 
A mind at peace with all below, 
A heart whose love is innocent
- Lord Byron
(En av mina absoluta favorit dikter)

Förhållanden och att göra slut.



Jag har aldrig förstått det där med att gråta ögonen ur sig, äta glass i en vecka och jämra sig över vad som "kunde ha blivit" när ett förhållande tar slut. Jag är mer den som tänker "Det var fint så länge det varade och jag uppskattar allt gott jag fått ifrån det. Bra att det tog slut nu så jag kan finna någon som kan älska mig så som jag förtjänar istället för att sitta i ett förhållande där det liksom tiltar snett."

När jag och Sebastian gjorde slut så var det inge skrik och bråk. Det var som det alltid borde vara. Visst jag grät lite, men samtidigt så log jag för jag var glad över tiden jag haft med Sebastian. Visst den var inte perfekt men det är inget förhållande, men det hade sina toppar. Jag önskar honom verkligen det bästa i livet, för han är ingen dålig pojk, han var bara inte rätt för mig, och det är ingens fel. När det passar och funkar så gör det bara det i ett förhållande och det gjorde det inte med oss, vi gjorde vårt bästa och mer kan man inte göra.
Jag är glad att jag fick ha Sebastian så länge som jag hade och jag hoppas och tror att han känner lika dant. Vi hade tre fina år och gjorde mycket kul ihop.
Att det tog slut var inget värre än att vi faktiskt brydde oss så pass mycket om varandra att vi ansåg att den andre förtjänade något mer än vad vi kunde ge. Låter inte det som något fint och bra, mer än hemskt och tråkigt?
Sebastian kommer hit i slutet av veckan för att hämta sina saker och jag är inte ett dugg orolig för hur det kommer bli, vilket vissa andra skulle vara. Vi är inte ovänner, vi är bara inte tillsammans längre. Har vi tur så kanske vi kan fortsätta vara vänner efter detta, om inte det så hoppas jag på det bästa för oss båda.

En helt meningslös och tjejig uppdatering



Nu var det sådär skitlängesen jag skrev av mig igen. Tänkte bara kasta in ett inlägg här för att ha något att göra, arbetar som en tok nu efter studenten känns det som! Men pengar i fickan och hyror att betala så det är väll inget att gnälla över direkt, speciellt inte när jag har ett sånt underbart jobb.
Var iväg och shoppade med Olivia idag, handlade en massa små strunt och sen ett par UNDERBARA skor från Tiamo. (Ett, jag vet att Tiamo är ett svindyrt märke och jag inte borde men...dom var så fina! Två, jag vet att jag är besatt av skor och måste lägga ner men...dom var så fina!) Sen fick vi en bra deal för det var 2 skor för priset av 1. Så vi tog ett varsitt par och delade på priset för dom dyraste skorna (mina). Olivia köpte ett par vita i fejk ormskinn med guldspännen. Riktigt snygga!

Vi möttes ialla fall på Kupolen efter ett litet missförstånd från min sida, shoppade arslet av oss i ca. 3 timmar sen tog vi muchdag (middags-lunch, fiffigt namn av mig va?).
Enda som fattas nu är ett par nya jeans då alla mina är för stora!
Bok: "Känns det fint att finnas en dag till?"
Nagellack: Gult Maybelline
Lipgloss/lypsyl:Coca Cola (pussar ni på mig nu så luktar jag inte bara Coca Cola om läpparna, jag smakar som det också!)
Nagellacksborttagning: Depend, vårdande
Lypsyl: Rosa H&M
Ansiktsmask: Jordgubb H&M
Linne: A-format H&M (Tänker ha det som ett nattlinne dock tror jag!)
Shorts: Svarta korta Gina Tricot
Skor: Tiamo. Äkta skinn, 12cm klack.
Original pris 799kr. Nu, 400kr.
Gud va onödigt inlägg men aja, jag fick nått att göra iaf!